نمای لامل

نمای لامل چیست؟

نمای لامل نام دیگر نمای شیشه‌ای ساختمان‌های مرتفع یا کرتین وال است که در شهرهایی همچون تهران، مشهد، شیراز و اصفهان دیده می‌شود. شیشه‌های محصور شده منظم توسط سازه‌های آلومینیومی را کرتین وال می‌گویند.

نمای لامل چیست؟

نمای لامل چیست؟

در این نوع نمای ساختمانی استراکچر آلومینیومی شیشه‌ها را به خوبی نگه می‌دارد و همین موضوع سبب می‌شود لامل شکل بگیرد. اگر شما هم علاقه‌مند به دانستن اطلاعات بیشتر درباره کاربرد لامل و مزایای آن هستید در ادامه همراه سایت تک پنجره باشید.

آیا کرتین وال همان لامل است؟

نمای لامل در اصل همان ساختمان آلومینیومی و فولادی بوده که جهت نگهداری شیشه‌های بیرونی سازه ساختمانی کرتین وال استفاده می‌شود. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که نمای کرتین وال چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که نمای تمام شیشه ساختمان که با سازه‌های آلومینیومی یا همان لامل محافظت می‌شود را کرتین وال می‌گویند. کرتین وال یک نمای ساختمانی لوکس محسوب شده و در مقابل عوامل جوی، اغتشاش و تنش‌های گوناگون، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

از نکات جالب توجه درباره نمای لامل این است که حد نصاب ارتفاع نمای لامل نباید بیش از ۴ متر باشد. ضمن اینکه عرض این نوع نمای ساختمانی حدود ۳۳ میلی‌متر تا ۵۰ میلی‌متر می‌باشد که بسته به سلیقه کارفرما این عرض‌ها اجرا می‌گردد.

ترنسم لامل افقی و مولیون لامل عمودی سازه ساختمان است که این سازه همواره در بخش خارجی پروژه کرتین وال کاربرد دارد. زمانی که نمای کرتین وال اجرا می‌شود به طور کلی لامل عمودی بزرگ‌تر از لامل افقی است. به عبارت دیگر لامل عمودی در بیشتر مواقع به طور یکسره اجرا می‌گردند. اما لامل افقی برش می‌خورد و در بین سازه‌های عمودی جای می‌گیرد.

دلیل اینکه لامل افقی درون لامل عمودی قرار می‌گیرد این است که لامل عمودی، حکم ستون کرتین وال را دارد و بیشتر وزن کرتین وال بر روی لامل عمودی قرار می‌گیرد. برخی از مهندسان و طراحان به دلیل زیبایی بیشتر ساختمان، اندازه لامل افقی و عمودی را برابر می‌گیرند. این موضوع نیز بسته به ظرفیت سازه و طراحی نما و نظر کارفرما صورت می‌پذیرد.

نمای لامل چه مزیتی برای ساختمان دارد؟

نمای لامل چه مزیتی برای ساختمان دارد؟

تا بدین جای مطلب متوجه شدید که کرتین وال نمای بیرونی ساختمان را پوشش داده تا نور بیشتری به داخل ساختمان بتابد، ضمن اینکه جلوه‌ی زیبایی به ساختمان می‌دهد. نمای لامل به گونه‌ای طراحی شده که دربرابر باران و باد مقاومت بالایی از خود نشان دهد تا هرگونه فشار مضاعف به ساختمان را از طریق لامل افقی به زمین ساختمان برگرداند.

سبک بودن نمای ساختمان اصلی ترین دلیل استفاده از کرتین وال و نمای لامل است که آلومینیوم جهت سبکی سازه استفاده می‌گردد. نه تنها این موارد، بلکه در زمان وقوع زلزله و دیگر بلایای طبیعی نیز نمای لامل مقاوم بوده و تنش های مربوطه را به دیوارهای ساختمان منتقل می‌کند تا خرابی ناشی از زلزله کم شود.

شیارهای تعبیه شده در نمای لامل سبب شده تا لاستیک‌های موسوم به ای پی دی ام جهت عایق کردن ترمال بریک نمای ساختمان استفاده شود. اگر اطلاعات بیشتری درباره ترمال بریک می‌خواهید می‌توانید با یک کلیک به مقاله آن بروید. البته برخی از آرشیتکت‌ها ترجیح می‌دهند علاوه بر ترمال بریک، از لاستیک‌های پلی آمید جهت عایق بندی بیشتر نمای لامل استفاده کنند.

نمای لامل یا کرتین وال چگونه اجرا می‌شود؟

نمای لامل یا کرتین وال چگونه اجرا می‌شود؟

نمای لامل یا همان کرتین وال به روش‌های مختلفی اجرا می‌شود که در ذیل مطلب خواهید خواند.

اجرای نمای لامل به روش درپوش‌دار

زیرسازی این نوع اجرا توسط پروفیل‌های عمودی و افقی که در بالا ذکر شد انجام می‌گردد. در این نوع اجرا شیشه‌ها مستقیما بر روی سازه قرار می‌گیرند و با یک درپوش آلومینیومی مستحکم می‌شوند. جهت زیبایی می‌توان از درپوش‌هایی با عرض گوناگون استفاده کرد. جهت عایق بندی نیز از لاستیک ای پی دی ام در این روش استفاده می‌گردد.

 

بخوانید: قیمت پنجره دوجداره هافمن

 

روش استیک در نمای لامل

در این فرآیند بخش بزرگی از پروژه در محوطه ساختمانی انجام شده و تمامی اتصالات همچون اتصال پروفیل‌های آلومینیومی عمودی به ساختمان اصلی وصل می‌شود. وصل پروفیل‌های افقی نیز بر روی کرتین وال با ورق گالوانیزه و براکت صورت می‌پذیرد. کلیه اتصالات در روش استیک باید به صورت مساوی، همسان و همردیف اجرا گردد که این موضوع سبب زمان زیاد اجرای نمای لامل در روش استیکی می‌شود.

روش نیمه قابدار

در روش نیمه قابدار یکی از اعضای لامل افقی یا لامل عمودی حذف می‌گردد و از نوعی چسب مخصوص با پایه سیلیکون همراه با لاستیک‌های مخصوص عایق بندی جایگزین می‌شود.

روش فریم لس یا بدون قاب

روش فریم لس یا بدون قاب، رَویه دیگری جهت نمای لامل است که البته بدون قاب می‌باشد و تنها درز کوچکی بین شیشه‌ها دیده می‌شود. در این روش هر یک از شیشه ها دهانه‌هایی را در پشت خود دارند که مانند قاب عمل می کنند. سپس توسط قطعات آلومینیومی مخصوص به لامل متصل می‌گردد. در این روش نمای بیرونی ساختمان کاملاً یکدست خواهد بود. البته در روش فریم لس نیز دو شیوه وجود دارد که در ادامه ذکر شده‌اند.

فریم لس یو چنل

فریم لس یو چنل

در این نوع سیستم فاصله نگهدارها به شکل (U) یو انگلیسی در می‌آیند که این موضوع باعث شده تا قطعات مخصوص آلومینیومی بر روی واداراهای آلومینیومی ثابت شوند. فاصله‌ای که بین شیشه‌ها وجود دارد توسط چسب سیلیکونی مخصوص از بین می‌روند. در این روش، قیمت نمای لامل بسیار کاهش می‌یابد. البته این روش برای ساختمان های مرتفع اصلا توصیه نمی‌شود، زیرا وزن سازه قابل تحمل این نوع نمای لامل نیست.

سیستم فریم‌دار

در این روش تمامی شیشه‌های آلومینیومی ساخت شده بر روی قاب‌های فلزی از پیش ساخته نصب شده و به صورت پنل‌های آماده در می‌آیند. سپس با کمک لامل افقی و لامل عمودی بر روی سازه پیاده می‌شوند. در این روش استحکام نمای ساختمان بیشتر شده و از نظر سرعت هم پروژه سریع‌تر تمام می‌شود.

 

بخوانید: قیمت پنجره دوجداره در تهران

 

قیمت نمای لامل چقدر است؟

قیمت نمای لامل شاید به نسبت دیگر نماهای ساختمانی کمی گران‌تر باشد، اما زیبایی، مقاومت و جلوه آن بیشتر از دیگر نماهای ساختمانی است. توجه داشته باشید که جهت اجرای نمای لامل باید از طراحان و مهندسان مجرب مشورت بگیرید تا نتیجه کار ایده آل شود.

خلاصه

پس با مشورت گرفتن از کارشناسان شرکت تک پنجره هم از قیمت نمای لامل باخبر شوید و هم از خرید و قیمت پنجره دوجداره و یا قیمت پنجره یو پی وی سی  لذت ببرید.

پشتیبانی واتس اپ